کفپوش پتروشیمی
کفپوش پتروشیمی باید از مقاومت کافی هم از لحاظ فیزیکی و هم شیمیایی برخوردار باشند . این نوع کفپوش اپوکسی باید در برابر خورنده ترین و سخت ترین مواد شیمیایی دوام بیاورند و در برابر فشار مداوم اجسام سنگین از خود استقامت نشان دهند .
انواع مواد شیمیایی پرخطر در پتروشیمی
در صنعت پتروشیمی مواد شیمیایی خطرناک به وفور و در سطح گسترده استفاده می شوند . این مواد تهدیدی برای افراد ، تجهیزات و به طور کلی محیطی که در آن قرار دارند محسوب می شوند. آن ها سمی ، خورنده ، سرطان زا و حساسیت زا هستند و گاهی خاصیت انفجاری نیز دارند .
مواد شیمیایی خطرناک به گروه هایی دسته بندی می شوند از جمله گروه مواد منفجره ، گازهای قابل اشتعال مانند دی اکسید کربن و نئون ، مایعات قابل اشتعال مانند انواع الکل ها ، جامدات قابل اشتعال مانند کبریت و گوگرد ، مواد اکسید کننده مانند کود نیترات آمونیوم و کلرات سدیم ، مواد سمی و عفونت زا مانند ترکیب سیانیدها و آرسنیک ها و مواد خورنده مانند انواع اسیدها همچون اسید کلریدریک .
تمامی این دسته از مواد در پتروشیمی ها یافت می شوند . بنابراین لزوم ایمن سازی این اماکن اهمیت فوق العاده بالایی دارد . از جمله مهمترین عوامل جهت ایمنی محیط پتروشیمی ، استفاده از کفپوش پتروشیمی مناسب برای مقابله با این مواد خطرناک است .
کفپوش اپوکسی پتروشیمی می تواند گزینه بسیار مناسبی برای این قبیل اماکن باشد . کفپوش پتروشیمی اپوکسی با ایجاد لایه محافظ روی بتن کف پتروشیمی می تواند آن را در برابر سخت ترین و خورنده ترین مواد شیمیایی مقاوم کند و در نتیجه محیط را برای افراد و تجهیزات و امکانات ایمن سازد .
انواع خطرات فیزیکی در پتروشیمی
جا به جایی اجسام سنگین توسط انواع وسایل نقلیه حمل بار در پتروشیمی باعث وارد آمدن فشار زیادی به کف زمین می شود . همچنین در این اماکن خطر پرت شدن و افتادن اجسام نوک تیز و حجیم بسیار بالاست .
کفپوش پتروشیمی به طور دائم در معرض خطر شکنندگی و خورد شدن قرار دارد . استفاده از کفپوش پتروشیمی اپوکسی که مقاومت بالایی در برابر فشار اجسام سنگین ، رفت و آمد زیاد و اجسام نوک تیز دارد ، این خطر را تا حد زیادی کاهش می دهد .
ویژگی های کفپوش پتروشیمی
از ویژگی های محیط پتروشیمی دمای بالای آن است که سبب می شود از کفپوشی در پتروشیمی استفاده شود که مقاومت مطلوبی در برابر حرارت داشته باشد و یا به اصطلاح ضد حرارت باشد .
دیگر خصوصیت کفپوش پتروشیمی که جهت ایمنی کارکنان ضرورت ویژه ای دارد ضد لغزش بودن است که برای این منظور در لایه نهایی اجرای کفپوش باید از مواد ضد لغزش استفاده شود .
معمولا افراد زیادی از کشورهای مختلف از محیط پتروشیمی بازدید می کنند . تمیزی و زیبایی فضای آن تأثیر مطلوبی در جذب این قبیل افراد جهت سرمایه گذاری دارد . بنابراین با نصب کفپوش پتروشیمی مناسب که به آسانی قابل شستشو باشد و نمای محیط را زیبا سازد شما را به این هدف می رساند .
استفاده از کفپوش پلی یورتان در پتروشیمی
علاوه بر کفپوش اپوکسی از کفپوش پتروشیمی پلی یورتان نیز می توان در صنعت پتروشیمی استفاده کرد . این کفپوش ها نیز دارای دوام و طول عمر طولانی هستند . در برابر انواع مواد شیمیایی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند و در مقابل ضربه و فشار آسیب ناپذیرند . به مرور زمان دچار ترک خوردگی نمی شوند . ضد آب و ضد حرارت بودن از دیگر ویژگی های این کفپوش است که سبب می شود برای استفاده در پتروشیمی مناسب باشد .
نحوه اجرای کفپوش اپوکسی پتروشیمی
جهت اجرای کفپوش پتروشیمی اپوکسی آماده سازی سطح اهمیت بالایی دارد ، چرا که باید کفپوش از چسبندگی بسیار خوبی برخوردار باشد تا دوام بیشتری داشته باشد . پس در ابتدا باید سطح را کاملا تمیز و صاف کرد تا حداکثر کیفیت نهایی به وجود آید .
پس از آن نوبت به اجرای لایه اول یا پرایمر می رسد . این لایه کلیه خلل و فرج موجود روی سطح را پوشش می دهد و سطحی صاف و هموار به وجود می آورد . همچنین این لایه چسبندگی نهایی کفپوش پتروشیمی اپوکسی را تضمین می کند . استفاده از این لایه سبب می شود در مراحل بعدی مواد مصرفی کمتری استفاده شود .
پس از اجرای مرحله پرایمر ، جهت خشک شدن آن باید حداقل 12 ساعت صبر کرد و سپس سطح را از لحاظ وجود ترک و خلل و فرج بررسی نمود و در صورت نیاز آن ها را برطرف کرد .
بعد از این مراحل لایه میانی اپوکسی اجرا می شود و باید پس از آن صبر کرد تا خشک شود . دوباره ترک های احتمالی بررسی می شوند و اگر لازم باشد مجددا لایه میانی تکرار می شود .
در پایان لایه نهایی روی سطح اجرا می شود که می بایست دقت شود کفپوش پتروشیمی دارای مقاومت بالایی باشد و همچنین جهت ایمنی بهتر باید از خاصیت آنتی استاتیک نیز برخوردار شود. تمامی این موارد حین اجرای لایه نهایی باید لحاظ شود .