نحوه تزریق پلی یورتان
تزریق پلی یورتان به عنوان یک راه عایق بندی پلیمری و حرارتی است. از این نوع عایق به عنوان ترموپلاستیک در ساخت وسایل و تجهیزات پزشکی استفاده می شود. همچنین از پلی یورتان می توان برای قطعات خودرو، درزگیر، کف پوش و آب بند استفاده کرد. پلی یورتان پلیمری است که خاصیت های چندگانه دارد. همچنین این نوع پلیمر در زندگی روزمره همه افراد نقش پررنگی دارد. تزریق پلی یورتان اغلب با استفاده از دستگاه یا با کمک دست انجام می شود.
این نوع عایق بسیار خوب و ماندگار با استفاده از اسپری یا گان به صورت دستی تزریق می گردد. دمای محیط بر روی نحوه تزریق پلی اورتان بسیار تأثیر می گذارد. تزریق فوم در دمای پایین دچار تخلخل می شود و پوشش به دست آمده یکدست و یکپارچه نیست. همچنین میزان جنبش گازهای پیشران موجود در اسپری در دمای بالای محیط افزایش پیدا می کنند و با شدت بیشتری پرتاب می شوند. بهترین دما برای این فوم ها دما در محدوده مثبت ۵ تا مثبت ۳۵ درجه سانتی گراد است.
انواع مختلف پلی یورتان تزریقی
این نوع عایق دارای انواع مختلفی است. در ادامه نگاهی بر این انواع مختلف خواهیم داشت.
پلی یورتان تزریقی سخت: یکی از انواع مختلف عایق ها، پلی یورتان تزریقی سخت می باشد. در این نوع فوم میزان بالایی سلول های بسته وجود دارند. این نوع فوم جهت تولید به گرما نیازی ندارد. این ماده تأثیر بسیار زیادی بر روی میزان مصرف سوخت و کاهش هزینه ها دارد. از این نوع تزریق پلی یورتان می توانید به عنوان عایق حرارتی استفاده کنید. از دیگر کاربردهای پلی یورتان تزریقی سخت می توان به استفاده در صنعت خودروسازی، مبلمان، دکوراتیو، ساختمان و … اشاره کرد.
پلی یورتان تزریقی نیمه سخت: از دیگر انواع مختلف فوم پلی یورتان نوع نیمه سخت است. بخشی از سلول های این نوع فوم شبیه پلی یورتان تزریقی نرم و بخش دیگر آن از سلول های تزریقی نیمه سخت تولید شده اند. از این نوع فوم به عنوان ضربه گیر صنایع ریلی و حمل و نقل و ضربه گیر سپر خودرو استفاده می شود.
پلی یورتان تزریقی نرم: از سلول های باز جهت تولید این نوع پلی یورتان تزریقی استفاده می شود. هوا از این نوع عایق به راحتی عبور می کند. دانسیته این نوع عایق حرارتی حدود ۳۵ تا ۵۵ کیلو گرم بر متر مکعب است. این نوع فوم از دوام بالایی برخوردار است و دارای وزن کمی می باشد. پلی یورتان مایع نیز نوع دیگری از آن است.
عوامل موثر بر قیمت تزریق پلی یورتان
فاکتورها و عوامل مختلفی بر روی قیمت تزریق پلی یورتان تأثیرگذار هستند. یکی از این عوامل مهم و تأثیر گذار قیمت پلی یورتان مورد نظر است. همچنین نوع و مواد تشکیل دهنده پلی یورتان از دیگر عوامل مهم و تأثیرگذار به شمار می آید. از دیگر فاکتورها و عوامل تعیین کننده قیمت این محصول می توان به برند کارخانه تولیدکننده آن اشاره کرد.
کیفیت مورد انتظار و جنس دیگر عامل مهم و تعیین کننده قیمت محسوب می شود. به نوعی می توان گفت قیمت تزریق این نوع عایق با توجه به پارامترهای گوناگون متغیر است. در حالت کلی این محصول با توجه به کارایی و دوام بسیار بالایی که دارد از قیمت مناسبی برخوردار می باشد.
نگاهی بر مزایای این نوع تزریق
پلی یورتان تزریقی از مزیت های بسیار زیادی برخوردار است. امروزه کفپوش پلی یورتان نیز استفاده زیادی دارد. فوم پلی یورتان از مقاومت و دوام بالایی در برابر باکتری ها، قارچ ها و میکروب ها برخوردار می باشد. عدم خوردگی و ساییدگی نیز از دیگر مزیت های مهم فوم پلی یورتان تزریقی است. این نوع عایق حرارتی در در برابر مواد اسیدی و محلول ها نیز مقاومت بسیار بالایی دارد. این محصول از وزن پایینی برخوردار است، از اینرو قادر است جلوی افزوده شدن بار مرده اضافه سازه را بگیرد.
این نوع فوم به دلیل داشتن ضریب انتقال کم گزینه مناسبی برای پیشگیری از اتلاف انرژی گرمایی به شمار می آید. این نوع تزریق پلی یورتان دارای طول عمر بالا و پایداری زیادی است. از این محصول می توان جهت عایق کاری فضاهای غیر قابل دسترس در ابعاد وسیع استفاده کرد.
آشنایی با نکات مهم در تزریق این نوع عایق
برای تزریق پلی یورتان باید به یکسری نکات مهم توجه داشته باشید. بعد از تمام شدن مراحل تزریق و خشک شدن فوم بر اثر تابش نور بر رنگ فوم، باید آن را رنگ کنید. همچنین قبل از استفاده از فوم باید آن را به خوبی تکان داد. از دیگر نکات مهم برای تزریق این نوع عایق این است که کپسول را قبل از تزریق به حالت وارونه نگهدارید. این کار باعث می شود تا مواد داخل کپسول به نازل نزدیک شوند. همچنین باید فوم پلی یورتان را در محدوده دمایی مناسبی قرار دهید.