مزایا و معایب کفپوش اپوکسی چیست؟
مزایا:
- کفپوش اپوکسی مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار دارد.
- تنوع ظاهری، درخشندگی و براق بودن سطح این کفپوش ها هم ظاهر بسیار زیبایی دارد و هم نور را در محیط به خوبی تعدیل می کند.
- این کفپوش آنتی باکتریال بوده و جزو بهداشتی ترین کفپوش ها به شمار میرود. یکپارچگی و عدم وجود درز بر روی این کفپوش ها از عوامل اصلی عدم رشد باکتری ها و میکروب ها است. علاوه بر این، کفپوش های اپوکسی شستشو و نظافت بسیار راحتی دارند.
- طول عمر و دوام بالای این کفپوش ها مزیت مهم دیگر آن ها محسوب می شود.
معایب:
- کفپوش اپوکسی برای اجرا شدن زمان نسبتا زیادی نیاز دارد. از آن جا که اجرای این نوع از کفپوش ها به صورت مرحله به مرحله صورت میگیرد، پس از هر مرحله مدت زمانی لازم است تا لایه مربوطه خشک شود. همین امر زمان اجرا و رسیدن به نتیجه نهایی در کفپوش های اپوکسی را طولانی تر از سایر انواع کفپوش میکند.
- با این که سطح صیقلی و صاف اپوکسی، در اغلب موارد ویژگی مثبت این کفپوش محسوب می شود، در صورت خیس شدن میتوان لغزندگی به وجود آورد. برای جلوگیری از این اتفاق، میتوان سطح اپوکسی را به صورت پوست پرتقالی یا در ترکیب با سیلیس اجرا کرد. این کار لغزندگی سطح را از بین می برد.
کاربرد بالای انواع کفپوش اپوکسی در صنایع و ساختمان ها
وقتی صحبت از انتخاب کفپوش به میان می آید، دوام و استحکام کفپوش اولین عاملی است که باید در نظر داشت. بسته به اینکه کاربری یک سازه چه باشد و متحمل چه میزان بار میانگین شود، کفپوش باید توانایی و استحکام لازم برای تحمل این فشارها را داشته باشد.
بعد از بتن، اپوکسی با دوام ترین کفپوش موجود است. البته لازم به ذکر است که اجرای اپوکسی حتما به یک لایه بتن ریزی در لایه های زیرین هم احتیاج دارد. به طور کلی کفپوش اپوکسی از مقاوم ترین کفپوش های موجود به شمار می رود. این مقاومت تنها محدود به مقاومت در برابر فشار نیست. بلکه کفپوش های اپوکسی در برابر مواد شیمیایی و نفتی، شوینده های قوی، حرارت و نفوذ آب هم دوام بسیار مناسبی دارند.
نحوه ی نگهداری از کفپوش اپوکسی و نظافت و شستشوی آن
سطوح صاف و بدون درز، راحت ترین سطوح برای نظافت کردن هستند. این ویژگی مهم در کفپوش های اپوکسی نیز یافت می شود و باعث می شود تا بتوان شستشوی آن ها را با کم ترین میزان انرژی و آب به انجام رساند.
تنوع بالای طرح و رنگبندی در کفپوش های اپوکسی
امکان به کار بردن رنگ ها و طرح های گوناگون در کفپوش، مزیتی است که کفپوش های اپوکسی به خوبی آن را برآورده ساخته اند. با افزودن ترکیبات مخصوص در کفپوش های اپوکسی می توان انواع رنگ های ساده و براق را در کفپوش اجرا کرد. به علاوه با توجه به آزادی در ترکیب رنگ های به کار برده شده در این کفپوش ها، امکان اجرای طرح های متنوع وجود دارد.
ویرا اپوکسی دارای نمایندگی کفپوش اپوکسی در سراسر ایران می باشد.
بهترین انتخاب برای آزمایشگاه ها و بیمارستان ها
همان طور که پیشتر ذکر شد، کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال بوده و در برابر رشد میکروب ها و باکتری ها مقاومت بالایی نشان میدهد. عدم وجود درز در این کفپوش ها، امکان نفوذ و ثبات آلودگی را به حداقل میرساند. این امر موجب شده تا کفپوش های اپوکسی جزو بهترین گزینه ها برای اجرا در آزمایشگاه ها و بیمارستان ها به شمار روند.
مورد دیگری که این کفپوش را برای استفاده در محیط های درمانی و بهداشتی مناسب کرده، مقاومت در برابر انواع مواد شوینده و ضدعفونی کننده است.
عایق بودن کفپوش اپوکسی در برابر جریان الکتریسیته
کفپوش های اپوکسی در برابر جریان الکتریسته عایق هستند. این یعنی بار الکتریکی اضافی روی سطح آن ها ساکن باقی می ماند و نمیتواند منتقل شود. این ویژگی را نمی توان منحصرا یکی از مزایا و معایب کفپوش اپوکسی به شمار آورد. به عبارت دیگر عایق بودن کفپوش در برخی محل ها میتواند مفید باشد و در برخی دیگر هم نقطه ضعف به شمار رود. برای نمونه در محل هایی که افراد با جریان قوی برق در ارتباط هستند، عایق بودن کفپوش ایمنی افراد را به شکل چشمگیری افزایش داده و احتمال برق گرفتگی را کاهش میدهد. در حالی که در محل هایی همچون اتاق سرور، افزایش بار های سطحی ساکن روی کفپوش خطر ساز بوده و نیاز به کفپوش رسانا است.
مهم ترین نکته در مورد کفپوش های اپوکسی این است که علاوه بر انواع عایق، در نوع رسانای جریان الکتریسیته نیز تولید می شوند. بنابراین بسته به کاربری محل می توان هر کدام که مناسب تر است را انتخاب نمود.